Sprawdzlek forum,
tu zadasz pytania Czy lek działa? Dlaczego nie? Jakie skutki uboczne? Czy można brać razem z...?
BEZ REJESTRACJI,
nasze forum nie wymaga rejestracji. Po prostu zadaj pytanie i bądź anonimowy.

Najlepsza metoda na kaca?

Witam
Czy ktoś używał 2 kc i może podzielić się wrażeniami ale w odstępie 2 dni od imprezy? Pytam czy lek taki jak 2 Kc w ogóle do czegoś się nadaje? Bo pijąc alkohol nie bardzo chciałbym zadręczać się myślami o to czy mam teraz go wziąć czy może chwilę później. Branie tabletek podczas picia będę stosować wtedy gdy będę mieć pewność że to coś mi pomoże.
zapytał na forum anonimowy

7 Odpowiedzi

Nie rozumiem ludzi którzy kupują i używają leków na kaca.... Wiadomo że jak się dziś wieczorem pije to jutro kac będzie nieunikniony. Lepiej pić ile się da a później rzygać, wymiotować i będzie lepiej rano. Po co podczas picia i imprezy łykać tablety i o tym wciąż pamiętać? Po co przypominać sobie o trudach dnia następnego?!
odpowiedział anonimowy
ale nie trzeba tablet (chociaż ja wolę w tabletkach) można też za pomocą 2kcdrink zapobiec kacu. i po co miałoby się mieć na następny dzień te nieprzyjemności, jak ból głowy, wymioty ?
no dokładnie, wystarczy kupić  i tyle, wcale nie trzeba pamiętać żeby cos łykać;P
tylko trzeba żeby mieć go przy sobie :) np tabletki nosić zawsze w torebce :]
oj po co od razy trzeba wymiotować:p lepiej od razu uniknąć kaca i oszczęzić sobie tych nieprzyjemności!
oj nie potrzebnie się tak gada;) przecież kaca można łatwo uniknąć, trzeba znać tylko sposoby ;)
nie chodzi o przypominanie o trudach, ale myślenie o tym żeby dzień zaczął się normalnie i żeby głowa nie bolała. Dobrze że to 2kc w ogóle jest i że skutecznie działa!
właśnie. często jak widzę moich znajomych na kacu to szkoda mi się ich robi że oni nie znają tego 2kc i się męczą...
polwertic na zawroty glowy,witamina b1 6mg.magnez 300mg.z witamina b6,sok pomidorowy/
odpowiedział anonimowy
A jakie są u ciebie objawy kaca?
Podstawą zapobiegania kacowi jest picie "na pełny żołądek", niektórzy zalecają potrawy tłuste. Jeśli twoja wątroba sobie z tym nie radzi, to przestań pić  alkohol ;) Jedzenie spowalnia wchłanianie alkoholu, i zapobiega niedocukrzeniu, które może wystąpić nawet u zdrowych ludzi, jeśli piliby "na pusty żołądek".
W moim wypadku podstawą kuracji "po imprezie" jest uzupełnienie płynów, a nie jakieś tabletki. Ból głowy i "kapeć w ustach" wynikają z odwodnienia, zwłaszcza jeśli poza mocnymi trunkami przesadziło się z piwem, albo jeśli się wymiotowało. Człowiek po alkoholu jest też trochę niedocukrzony. I z nieznanych bliżej przyczyn, preferuje napoje kwaśne. Co kto lubi: napój izotoniczny, kefir, sok pomarańczowy- cokolwiek ci pasuje i jesteś w stanie utrzymać w żołądku. Mi poimprezowy ból głowy przechodzi po uzupełnieniu płynów, a jeśli tego nie zrobię, to żadne tabletki, i żadne ilości kawy nie pomagają.
Jeżeli chodzi o niedobór witamin z grupy B spowodowany alkoholem, to pora się rozejrzeć za odwykiem ;)
Jeśli chodzi o kac z wymiotami, to na szczęście nie mogę nic doradzić, bo ja takiego nie miewam ;)
odpowiedział anonimowy
fakt, każdy trochę inaczej kaca przeżywa, ale chodzi w sumie o to żeby nie mieć żadnych objawów, albo je maksymalnie zminimalizować... "ogrom" kaca zależy od tego co się piło, w jakich ilościach, w jakim czasie to było rozłożone itp. ale jeśli ktoś pije raczej sporadycznie i z tzw. "głową", to warto zapatrzyć się w 2kc bo pomagają ustrzec się przed nieprzyjemnymi skutkami picia:)
to się ciesz, że nie miewasz kaca z wymiotami. ja takiego miewam i niestety... co zjem to zwrócę:/
objawy kaca są raczej podobne u wszystkich, ale sztuką jest nie doprowadzić żeby one wystąpiły, dlatego tak jak tu już ktoś nie raz pisał poza jedzeniem w trakcie picia, popijaniem wodą, czy sokiem pomidorowym, inne kac sposoby to również tabletki 2kc, czy 2k drink, aczkolwiek one raczej pomagają na to, żeby wcale kaca nie było, więc tyle więcej mają na plus;)
własnie :) one zapobiegają kacowi:)  kac jak leczyć ? proste, dużo wody, najlepiej z cytrynką :)
leczenie kaca, przecież sensu to nie ma żadnego!! warto zainwestowac i jak sie wie że będzię pite to bierzcie 2kc. Nie wiedze sensu, żeby się męczyć następnego dnia po piciu, to tak jak z dentystą, znieczulenie można, ale nie trzeba, tylko po co ma boleć??
co racja to racja :) ja np 2kc wolę jako drinka, nie wiem sama czemu :) to pewnie ze względu na smak , ale tak samo dobrze działa jak 2kc extreme. objawy kaca? pfff już dawno zapomniałam że coś takiego istnieje
każdy lubi coś innego, skoro Ci smakuje i wygodniej 2kc drink to czemu nie, liczy sie efekt:) a zarówno po drinku czy kac tabletkach 2kc nie ma objawów kaca więc o to głównie chodzi;)
własnie :) pewngo dnia gdy mój pęcherz już nie wytrzymywał że zażywam tyle płynów to zakończyłam całkowicie pić 2kc, a następnego dnia gdy zakręciło mi się w głowie to znowu wzięłam 2kc tym razem w tabletkach i przeszy te zawroty:]
oj objawy kaca jeśli w ogóle się pojawią u mnie to zazwyczaj wymiotowanie i szum w głowie :)
oj to zależy po czym ten kac:) bo taki kac po piwie objawia sie okropbym bólem głowy... :/ i wg mnie on jest njagorszy.
kac po piwie najboleśniejszy dla głowy, ale 2kc sobie z tym radzi bezproblemowo:)
właśnie, i to jest najważniejsze! że można spokojnie pić piwko i nie bać się o ból głowy na nastepny dzień. Tylko należy pamiętać aby odpowiednio zażywać 2kc.
odpowiednio tzn jak?? bo na opakowaniu napisane 1 tab na 100g alko, ale może ktoś wie jak to wygląda na kieliszki np??
no jeśli pijesz coś z większymi procentami to zapewne musisz wziąć więcej tego 2kc. Tylko ważne jest żeby nie brać za dużo... lepiej nie przekroczyć 6-7 tabletek..
Hej:) Używam 2kc bardzo często i polecam!!! Dostępny jest również 2kc drink, dla tych którzy nie lubią łykać tabletek! Działa. Rano budzisz się bez bólu głowy, "dziwnych" rewolucji żołądkowych itp.
odpowiedział anonimowy
a jaki ma smak ten 2-kc? Bo jeśli od samego napoju zache mi się wymiotować to na pewno już wódka tego nie zahamuje...
szczerze się przyznaję, że ja tylko tabletki 2kc jak do tej pory stosowałam:) ale przy najbliższej okazji wypróbuję drinka i podziel się wrażeniami:)
hej, hej słyszałam same dobre opinie o 2kc drink od moich znajomych, ja rzadko pije i nie miałam jeszcze okazji wypróbować, ale pewnie przy najbliższej okazji wypróbuję;) Pozdrawiam Asia.
a więc Asiu, próbuj i dziel się wrażeniami z nami  :)
:) hmm... niestety nie udało mi się spróbować 2kc drinka, ale za to 2kc extreme bardzo mi pomogło i dzięki niemu miałam naprawdę fajną, ciepłą i przyjemną niedzielę:)
oj jeszcze będziesz miała okazję do wypróbowania 2kc drinka :)
Objawy kaca leczę właśnie 2kc i wodą. Dla mnie to wystarczające.
nie wiem jak to sie stało, ale ja jeszcze nie próbowałam 2kc, a jestem bym powiedziała zwolennikiem tego cuda. Tabletki idealne na kaca, ciekawe jak ten drink?
ja piłam tylko jako drinka i bardzo dobrze zadziałał, zero kaca :)
też jestem zwolennikiem 2kc :) świetnie się sprawuje , bardzo skutecznie zapobiega kacykowi:p
2kc drink - ekstra!!super smak, najlepiej na zimno :)
też zazwyczaj piję go w drinku i najlepsze jest to że dobrze smakuje:) ale tabletki też biorę, ważne że to 2kc i to 2kc wiec działa skutecznie:)
dokładnie, tak samo uważam;)
działa, ale jednak trzeba pamiętać żeby łykać tabletki
odpowiedział anonimowy
można tabletki ale także i 2kc drink :p ja cześciej biore te tabletki w trakcie picia i po piciu :) i pomaga zapobiec kacu, jestem z niego bardzo zadowolona ;>
w sumie racja, skoro jest też w innej formie niż tabletki, dobre rozwiązanie, a próbował ktoś może tego drinka? jaki ma smak?
moja koleżanka woli to jako drinka i mowi, że jest on jak to ona ujęła "przyjemny" w samku :) ja się przyzwyczaiłam, że zazywam w tabletkach ale czemu miałabym nie spróbować z puszki :p
Owszem trzeba pamiętać, Ale te kac tabletki są naprawdę skuteczne i jeszcze nigdy nie było tak, że rano mnie głowa bolała czy coś. Objawy kaca takie jak ból głowy, złe samopoczucie, "nic się niechcenie" - jeśli weźmie się 2kc nic nie występuje! Najgorzej jednak, jak zapomnę kupić, wtedy kac alkoholowy murowany;)
no właśnie, moim niezawodnym sposobem by uniknąć zapomnienia wzięcia 2kc jest noszenie go w tabletkach przy sobie. Lecz czasem wychodzi tak, że pójdę na piwo z koleżankami i nie wezmę torebki.. wtedy ten mój kac po piwie może dać się we znaki ;/
oj daj spokój kac po piwie jest najgorszy! mi też czasem zdarza się zapomnieć 2kc kupić i potem objawy kaca murowane, ale zawsze jak go biorę jest git!
no własnie :) każdy się pyta " kac jak leczyć, kac jak zapobiec" a no to jest jedno i bardzo skuteczny sposób - 2kc :]
no właśnie:) znajomi zawsze sie dziwili, że wierzę, że to pomaga a jednak to działa :)
trzeba o nich pamiętać, to fakt. ale łatwo je nosić przy sobie, przecież takie tabletki dużo nie zajmują miejsca:)
dokładnie, ja tam zawsze mam w kosmetyczce torebkowej:) a nóż-widelec się przyda:)
właśnie;) takie spontany często się przytrafiają wiec dobrze jest nosić 2kc przy sobie wtedy bez obaw można pić alkohol :)
ogólnie spontany sa najlepsze i zawyczaj najbardziej alkoholowe;)
to prawda:) i na nich jest najfajniejsza zabawa. Gorzej tylko jak na następny dzień trzeba iść do pracy...:/
oj tam oj tam ja się bierze 2kc to i do pracy mozna na luzie pojsc:)
właśnie;) więc bierze sie 2kc i nie ma sie czym martwić.
zalezy jaką kto ma pracę;)
uważam że jak najbardziej się nadaje, stosowałam chociażby wczoraj... spotkanie z koleżankami, jakieś winko i 2kc exteme (2 tabletki wzięłam na 3 kieliszki, raczej nie małe) i spoko rano mnie nie głowa nie bolała i do pracy bez problemu:)
odpowiedział anonimowy
oczywiście :) jeśli ma się jeszcze w dodatku na następny dzień po piciu do pracy wtedy 2kc nie zawodzi :]
też zdarzało mi się próbować 2kc i uważam że jest w porządku.
dokładnie, zawsze działa, nie zależnie jaki alkohol i w jakich ilościach, ważne żeby pamiętać o nim i tyle:)
działa zawsze, o ile pamięta się łyknąć tabsy:) najlepiej działa na kac alkoholowy, szkoda tylko że na moralniaka nie ma sposobu;P tak jak są sposoby na kaca alko....
no własnie... na moralniaka nie znajdzie się raczej sposobu :( ale dobrze, że przynajmniej da się uniknąć kac alkoholowy :]
hehe moralniak to nie kac alkoholowy:) na takiego sposobu nie ma, ale na typowy kac po piwie, winie, wódce tylko 2kc! i nie ma opcji, żeby było cos bardziej skutecznego!
popieram :) kiedyś, zanim poznałam się na 2kc mój kac po piwie był okropny... a teraz nawet jak piję whisky i łyknę w trakcie 2kc extreme nic na następny nie czuję :)
whisky jak dla mnie za mocne:) nie smakuje:) po nim mam silny kac, a nawet mega kacor! ale pewnie dla 2kc nie ma różnicy i pomagać pomaga:) ważne że następnego dnia nic nie boli i można normalnie funkcjonować:) juz same objawy kaca są okropne i w sumie jak się zapomni 2kc w trakcie picia, można i rano:)
właśnie:) o tym whisky to i tak jednak jeszcze zażywam 2kc rano :) tak dla pewności ;]
ostatnio miałam okazję do wypróbowania 2kc i naprawdę to działa :)
tak, działa bardzo skutecznie, tylko ważne aby o nich pamiętać zawsze :)
dokładnie, trzeba brać w trakcie picia wtedy efekt jest najlepszy:)
tylko w trakcie picia!!!
można jeszcze ewentualnie jeszcze rano, ale to tylko na "dobitke";]
2kc owszem ale nie na kaca, a raczej po to by go nie było, na kaca już zaistniałego że tak powiem to tylko dobry sen, rosołek:)
odpowiedział anonimowy
i ewentualnie jeszcze dużo wody:)

Podobne pytania o leku